"Az élet nem azon áll, hogy milyen kártyákat kapunk a Sorstól, hanem azon, hogy egy rossz osztást jól játsszunk meg."

/Stevenson/

Kompetenciáink

Gyógypedagógiai fejlesztés
Elsősorban 0-6 éves korú, különböző fokban megkésett, vagy eltérő fejlődésű gyermekek ellátását jelenti. A gyógypedagógiai ellátás magában foglalja a különböző fejlődési területek (értelmi képességek, kommunikáció, beszéd, finommozgás, szociális viselkedés, önkiszolgálás) fejlesztését, tanácsadást a gyermekek fejlődésével, nevelésével, gondozásával kapcsolatban.

Logopédia – beszédfejlesztés
A megkésett beszédfejlődésű, beszédhibás, beszédészlelési és /vagy beszédmegértési zavarokat mutató gyermekekkel való foglalkozás ugyan része a komplex gyógypedagógiai fejlesztésnek, mégis - a kommunikáció egyes szintjeire helyezve a hangsúlyt – több, mint a hanghibák korrekciója.

Mozgásfejlesztés
Megkésett vagy eltérő mozgásfejlődésű gyermekek számára ajánljuk fel. A mászás, illetve a járás kialakulásáig egyéni, ezt követően csoportos mozgásfejlesztést biztosítunk.

INPP tréning
Speciális vizsgálati módszer és mozgásterápia. Ha a gyermek fejlődése az anyaméhben és életének első évében nem volt zavartalan, akkor idegrendszere alapjaiban olyan zavaró mechanizmusok rögzülhettek, amelyek kihatnak az egyén külvilágra való reagálására, és erősen zavarják a stressz feldolgozását.  Sally Goddard módszerét a felismerő és mozgásfejlesztő program végzésére képzett szakembereink alkalmazzák.

Egyéni gyermek pszichoterápia
A gyermek fejlődése során kialakult magatartási és érzelmi nehézségek pontosabb feltárása és kezelése a játékterápia eszközeivel. Gyermekpszichológus vezetésével zajlik.