"Az élet nem azon áll, hogy milyen kártyákat kapunk a Sorstól, hanem azon, hogy egy rossz osztást jól játsszunk meg."

/Stevenson/

ANYATEJES VILÁGNAP 2013.

2013. augusztus 23-ára ismét meghívót kaptunk Eger város védőnőitől az Anyatejes Világnap rendezvényére.

A programnak – mint eddig minden alkalommal - a Balassi Bálint Általános Iskola adott helyet.

A mostani eseményt színesítette az is, hogy az alapítványunk idén ünnepelte a 4. születésnapját, ennek alkalmából két óriás tortával kedveskedtünk az ide látogató kismamáknak, gyerekeknek és természetesen a szervezőknek, és a megjelent kollégáknak is.

A rendezvényre érkező kismamák kíváncsian érdeklődtek az alapítványról, volt alkalmunk egy-egy „problémás” esetet is megbeszélni. Reméljük, hogy sokan felfigyeltek ránk, és kaptak információt a tevékenységünkről és a továbbiakban is módunk lesz hatékony munkát végezni a valamely okból fejlődési vagy érési késéssel küzdő kisgyermekek érdekében.


EGER ÜNNEPE

Az Egri Civil Kerekasztal 2011. szeptember 16-17-én a XVI. Eger Ünnepe rendezvényre készült. Nagy értéke: az esemény tartalmának folyamatos gazdagodása, a szervezetek közötti együttműködési készség erősödése és az a lehetőség, mely a közösségi értékeket igénylő emberek összetalálkozására ad alkalmat.

A civil szervezetek számára a helyszín: az Érsekkert volt, ahol a szervezetek bemutatkozása, a szolgáltatások és kulturális programok zajlottak.

Alapítványunk által vállalt szolgáltatás ezen a napon: az alapítványnak és a tevékenységének a bemutatása szórólapon, tanácsadás, kapcsolódó szolgáltatások közvetítése. Ízelítőt adtunk különböző fejlesztő módszerek, eszközök használatából. A meghívott GYEREKTEREP Kft. segítségével számos – eddig még kevéssé ismert – fejlesztő játékot mutattunk be, amit ott helyben ki is lehetett próbálni az oda látogató gyerekekkel, és a szülők tanácsot kaptak arra vonatkozóan, hogy melyik játék milyen képességeket fejleszt.

Az ünnepet külsőségeiben is színesítette, hogy a sátrat a szervezet munkáját reprezentáló szóróanyagok, plakátok valamint dekorációk díszítették.

Összességében a sátrunkat meglátogató és ott tevékenykedő szülők-gyerekek figyelmének felkeltése és az újdonságok bemutatása hatékonyabbá tette a munkánk megismertetését.

Köszönettel tartozunk a Duropack Kft.-nek, hogy a berendezést (megfelelő méretű aszalok, ülőkék) biztosították számunkra, lehetővé téve a gyermekek számára a kényelmes játéktevékenységet.


ANYATEJES VILÁGNAP

2011. augusztus 26-ára meghívót kaptunk Eger város védőnőitől az Anyatejes Világnap rendezvényére. 
A programnak a Balassi Bálint Általános Iskola adott helyet. A számunkra biztosított asztalon a kicsik számára hasznos és érdekes játékok és a szülőknek szóló információkat tartalmazó szóróanyagok kaptak helyet. 
Itt mutattuk be először a nemrég vásárolt – és az alapítványtól bérelhető – Wingbo nevű fejlesztő eszközt is, mely egy hasalós hinta, ami nagymértékben segíti a megfelelő tartás (fejtartás) kialakulását, a vesztibuláris idegrendszer érését. (Bővebb információt a Dokumentumainkban találnak erről.)

A rendezvényre érkező érdeklődő kismamákkal, anyukákkal kellemesen elbeszélgetve, és a többi szervezet munkájával is megismerkedve igen hatékonynak éreztük ezt a délelőttöt, bízunk benne, hogy a következő eseményre is szívesen látott vendégei leszünk a védőnői hálózatnak.


A LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE ALAPÍTVÁNY BEMUTATKOZIK

2010. június 5-én szombaton, érdeklődő szakemberek és szülők részvételével tartottuk meg a bemutatkozó napunkat.

A helyiséget és a technikai eszközöket az Eszterházy Károly Főiskola Tanárképzési és Tudástechnológiai Kara biztosította számunkra, amiért ezúton is köszönetet mondunk.

A motivációs gyerekműsort a szihalmi KIKI Általános Iskola kisdiákjai adták.

Témáinkat a címekre kattintva megtekinthetik.

Reméljük, a programunk sokak rokonszenvét elnyeri majd, és bátran ajánlják a környezetükben élő rászorulóknak.

Ha valamelyik szolgáltatásunkra bárki igényt tart, bármelyik elérhetőségünkön kereshet, rendelkezésre állunk.

A Lépésről lépésre Alapítvány Kuratóriuma